Yurt
Giriş Tarihi : 11-04-2024 12:10

Gülpınar'dan Şanlıurfa'nın Kurtuluşuna Dair Özel Mesaj

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gülpınar'dan Şanlıurfa'nın Kurtuluşuna Dair Özel Mesaj

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Gülpınar, mesajında Urfa'nın kurtuluşunun, işgal altındaki topraklarda esaretin sona ermesi ve bağımsızlık mücadelesinin bir simgesi olduğunu belirtti.

Gülpınar, 11 Nisan 1920'de gerçekleşen kurtuluşun, şehrin ve şehitlerin fedakarlıklarını yücelttiğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Şanlıurfa'ya "Şanlı" unvanı ve "İstiklal Madalyası" vererek bu kahramanlığı taçlandırdığını ifade etti. Bu onurlandırmaların, Urfa'nın ve onun evlatlarının tarih boyunca birer taç olarak taşıyacağı kadirşinaslıklar olduğunu vurguladı.

Başkan, Urfa halkının gösterdiği kahramanlık ve direncin, milli mücadelenin zafere ulaşacağı inancını tüm vatana ilham ettiğini dile getirdi. Bu ruhun, milletin en büyük varlığı ve sermayesi olduğunu, zorluklara karşı birlikte durmanın önemini hatırlattı.

Gülpınar, Şanlıurfa'nın kurtuluşundaki "On ikiler" olarak adlandırılan cemiyetin ve aşiretlerin öncü rollerinin unutulmaması gerektiğini, aşiretlerin milli hassasiyetleriyle topluma örnek olduğunu belirtti. Ayrıca, Gazze'de yaşanan insanlık dramına da değinerek, Gazze halkının mücadelesinin zaferle taçlanacağına olan inancını paylaştı.

Başkan Gülpınar, mesajını tüm halkın bayramını kutlayarak, ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da güçlenmesi ümidiyle sonlandırdı. Ebediyete intikal etmiş tüm şehitleri saygı ve rahmetle andı.

AdminAdmin