Genel
Giriş Tarihi : 26-04-2024 12:39

Urfa Dahil 35 İl İçin Sarı Kodlu Hava Durumu Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Nisan için Şanlıurfa dahil 35 ilde toz taşınımı beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yayımladı.

Urfa Dahil 35 İl İçin Sarı Kodlu Hava Durumu Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye genelindeki hava durumu raporlarını güncelleyerek, 26 Nisan için Şanlıurfa başta olmak üzere 35 ilde sarı kodlu meteorolojik uyarı yayınladı. Yayımlanan uyarıda, toz taşınımı beklendiği ve bu durumun bazı olumsuzluklara sebep olabileceği belirtildi.

Sarı kodlu uyarı, meteorolojik bir olayın olağandışı olmamakla birlikte, bazı faaliyetler için potansiyel tehlike arz ettiğini gösterir. Yani, hava durumunun görece normal seyretmesine karşın, belirli koşullar altında risk oluşturabilecek durumlar için dikkatli olunması gerektiğine işaret eder.

Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce.
 

AdminAdmin