Yurt
Giriş Tarihi : 07-05-2024 18:58

Eyyübiye Sera Kent’te Yeni Sezon Hasadı Başladı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un ilçeye kazandırdığı Eyyübiye Sera Kent’te yeni sezon hasadı başladı. Islah edilmiş yerli tohumlardan yetiştirilen hıyar, biber, domates ve patlıcan gibi ürünlerin yetiştirildiği sera, potansiyel girişimcilerin ilgisini çekiyor.

Eyyübiye Sera Kent’te Yeni Sezon Hasadı Başladı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un öncülüğünde ilçeye kazandırılan Eyyübiye Sera Kent’te yeni sezon hasadı başladı. Geçen yıl beklentilerin üzerinde rekolte elde edilmesiyle önemli kazanımlar elde edilen sera, mühendisler tarafından geliştirilmeye devam ediliyor. Yeni sezon meyvelerini vermeye başlayan ürünler, potansiyel girişimcilerin ilgisini çekiyor.

Eyyübiye Sera Kent’te yeni sezon hıyar hasadının başlamasıyla birlikte, domates, patlıcan ve biber gibi ürünler de yetiştirilmeye devam ediyor. Ürünler, hastalık ve zararlılara karşı izole bir ortamda yetiştirilirken, yabancı otlara karşı mücadelede fiziksel ve biyolojik yöntemlere önem veriliyor.

Eyyübiye Sera Kent, bölgedeki yatırımcılara sera konusunda danışmanlık ve destek sağlamak, iş fikirleri geliştirmek ve istihdama katkı sağlamak amacıyla kurulmuştu. Sera Kent’te ayrıca demonstrasyon amaçlı alternatif ürünlerin deneme üretimleri de devam ediyor.

AdminAdmin