Genel
Giriş Tarihi : 08-05-2024 20:54

Urfa’da TOKİ’nin mera alanı ihalesine Mersin milletvekilinden tepki

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yapılan ihalede, TOKİ'nin mera alanını satma kararını eleştirdi ve vazgeçilmesini istedi.

Urfa’da TOKİ’nin mera alanı ihalesine Mersin milletvekilinden tepki

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde TOKİ tarafından yapılan ihaleye dikkat çekerek, mera alanının satılmasından vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Ekmen, Şanlıurfa Eyyübiye İlçesi'nde bulunan ve 3 yıl önce hayvancılık bölgesi olan bir köyde bulunan mera alanının usule uygun işlemler tamamlanmadan mera vasfından çıkarılarak hızlıca satıldığını belirtti. Bu sürecin ardından arazinin üzerinde ticaret alanı rezervi ilan edildiğini ve TOKİ'ye devredildiğini aktardı. 

Ekmen, TOKİ'nin 14 milyona aldığı bu araziyi 440 milyon üzerinden satmaya çalıştığını ifade etti. Bölgedeki köylülerin açtığı iptal davasının kazanıldığını ancak TOKİ'nin ihalenin durdurulması için yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını belirtti. Ekmen, hayvancılığın yaşadığı sıkıntılar göz önünde bulundurularak TOKİ'nin mera alanı satışından vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.

AdminAdmin