Ekonomi
Giriş Tarihi : 19-04-2024 14:38

Bakan Mehmet Şimşek’ten “pişmanlık” çağrısı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellefi tespit ettiklerini açıklayarak, ceza ödememek için pişmanlık hükmünden yararlanmaları çağrısında bulundu.

Bakan Mehmet Şimşek’ten “pişmanlık” çağrısı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl elde edilen gelirlerin beyan süresi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, geçen yıl kira, ücret ve diğer kazançlar gibi gelirler elde eden 1,8 milyon mükellefin yanı sıra ticari, zirai veya serbest meslek geliri olan 2,6 milyon mükellefin beyannamelerini verdiğini belirtti.

Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik" dedi. Bakan, beyanname vermeyen mükelleflere yönelik olarak ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaları çağrısında bulundu.

Maliye Bakanı, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede kararlı olduklarını belirterek, bu tür düzenlemelerin mali disiplin ve adil rekabeti desteklediğini vurguladı. Beyanname vermeyen mükelleflerin bu imkandan yararlanması, hem cezai yaptırımlardan kaçınmalarını hem de ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlayacak.

AdminAdmin