Spor
Giriş Tarihi : 04-04-2024 14:41   Güncelleme : 04-04-2024 15:11

Ali Koç’tan Şanlıurfaspor Sahası Hakkında Hadsiz Açıklama!

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa maçı öncesinde Şanlıurfaspor stadı hakkında yaptığı küçümseyici açıklamalar ve Şanlıurfa stadının futbol maçlarına ev sahipliği yapmadığı yönündeki yanlış bilgiler, futbol camiasında tartışmalara yol açtı.

Ali Koç’tan Şanlıurfaspor Sahası Hakkında Hadsiz Açıklama!

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, 2 Nisan'da gerçekleşen kongrede, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesinde Şanlıurfaspor stadı hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Koç, stadın futbol maçlarına uzun yıllardır ev sahipliği yapmadığı ve temel atma parasının kendilerinden talep edileceğini öne sürerek, Şanlıurfaspor stadını küçümseyen ifadeler kullandı.

 

11 Nisan Stadyumu'nun Futbol Tarihi

 

Ancak, Şanlıurfaspor'un iç saha maçlarını oynadığı 11 Nisan Stadyumu, yani eski adıyla Şanlıurfa GAP Stadyumu, 2009 yılından bu yana kesintisiz olarak futbol maçlarına ev sahipliği yapıyor. Hatta, 5 Mayıs 2010 tarihinde Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ettiği Türkiye Kupa'sı finali de bu stadyumda oynandı.

 

Fenerbahçe'nin Süper Kupa Maçına Çıkmama Çabaları

 

Ali Koç'un tartışmalı açıklamalarının yanı sıra, ligde şampiyonluk mücadelesi veren ve Avrupa kupalarında başarıyla ilerleyen Fenerbahçe'nin, Süper Kupa maçına çıkmamak için çeşitli bahaneler ürettiği belirtiliyor. Milli ara öncesi Trabzonspor'u 3-2 yenen Fenerbahçe, maçta yaşanan taraftar ve saha olayları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na sert tepkiler gösterdi ve ligden çekilme veya alt lige düşme gibi tehditlerle TFF'yi baskı altına aldığı iddia ediliyor.

Kongrede Fenerbahçe'nin Akıbeti

 

Kongrede konuşan Başkan Koç, Fenerbahçe'nin ve Süper Kupa maçının akıbeti hakkında konuştu. Koç'un Şanlıurfa Stadı hakkında yaptığı yanlış bilgilendirme ve küçümseyici açıklamalar, futbol camiasında geniş yankı buldu.

 

 

AdminAdmin