Ekonomi
Giriş Tarihi : 27-04-2024 11:32

Lokanta ve Kafelerde KDV Oranları Artırıldı

Türkiye'deki lokanta, kafe ve benzeri işletmelerde sunulan yiyecek ve içeceklerin KDV oranları, yüzde 8'den 10'a ve yüzde 18'den 20'ye yükseltildi. Yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girecek.

Lokanta ve Kafelerde KDV Oranları Artırıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, Türkiye'deki lokanta, kafe, pastane gibi işletmelerde sunulan yiyecek ve içecek ürünlerinin KDV oranları değiştirildi. Özellikle işletmelerin hazırlayıp sunduğu yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin ederek sattıkları ürünlerde KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarıldı.

Düzenleme, alkollü içeceklerdeki KDV oranını da yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltti. Bu değişiklik, restoran ve kafelerde alkollü içecek tüketiminin maliyetini artıracak.

Yeni KDV düzenlemesi, lokanta ve kafelerin telefonla veya internet üzerinden, ayrıca gel-al yöntemiyle yaptıkları satışları da kapsıyor. Bu da, online sipariş ve paket servis hizmetlerinin maliyetinde artışa neden olacak.

Ruhsatsız olarak yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmeler de bu düzenlemenin kapsamında olacak. Bu, ruhsatsız işletmelerin üzerindeki mali yükü artırabilir.

AdminAdmin