Eğitim
Giriş Tarihi : 31-01-2024 16:48

YKS Başvuruları Yarın Başlatıyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuruların yarın başlayacağını duyurdu. Başvurular, 26 Şubat tarihine kadar elektronik ortamda veya ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapılabilecek.

YKS Başvuruları Yarın Başlatıyor

ÖSYM, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuruların yarın başlayacağını duyurdu. Sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT), ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç aşamada yapılacak.

TYT 8 Haziran'da, AYT 9 Haziran sabah oturumunda, YDT ise 9 Haziran öğleden sonra oturumunda uygulanacak. Başvurular ise 26 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan "https://ais.osym.gov.tr" adresinden gerçekleştirebilecekler. Başvuruların tamamlanmasının ardından sınav giriş belgeleri ve yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından ilan edilecek.

AdminAdmin