Eğitim
Giriş Tarihi : 11-09-2023 09:33   Güncelleme : 11-09-2023 09:33

Yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor

Yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor

Yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor
Yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. Yeni eğitim-öğretim yılı, bugün itibarıyla resmi olarak başladı. Ülke genelinde 20 milyonun üzerinde öğrenci, sabahın erken saatlerinde derslere başladı. Bu yıl, eğitim sisteminde birçok önemli değişiklik ve yenilikler de mevcut.   Yaz tatili sona erdi ve şimdi 20 milyon öğrenci ile 1 milyon 200 bin öğretmen için ilk zil çaldı. Yeni eğitim-öğretim yılı, bir dizi yenilikle karşılandı.

ORTA ÖĞRETİMDE SINIF TEKRARI YENİDEN GELECEK

  Orta öğretimde sınıf tekrarı yeniden uygulanmaya başlandı. Öğrenciler, en az 50 not ortalamasını elde etmeleri ve en fazla 3 dersten sorumlu olmaları şartıyla bir üst sınıfa geçebilirler. Dört veya daha fazla başarısız dersi olan öğrenciler, sınıf tekrarı yapmak zorunda kalacaklar. Ayrıca, 50 not ortalamasını elde etse bile alt sınıflarda dahil olmak üzere en fazla 6 başarısız dersi olanlar sınıfta kalacaklar.

DEVAMSIZLIK NE KADAR SÜRE?

  Özürsüz devamsızlık süresi 10 günü aşan veya toplamda 30 günü aşan öğrenciler, sınıf tekrarı yapmak zorunda kalacaklar.

SINAV SİSTEMİ DEĞİŞTİ

  Sınav sisteminde de önemli değişiklikler mevcut. Sınavlar, eğitim yılı başında belirtilen haftalarda yapılacak.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

  Birinci dönem sınavları Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının ilk haftasında gerçekleşecek. İkinci dönem sınavları ise Aralık ayının sonu veya Ocak ayının başında yapılacak. İkinci dönemde de Mart sonu veya Nisan başı, Mayıs ayının son haftası ve Haziran ayının ilk haftası sınav dönemi olacak. Ayrıca, bu yıldan itibaren ilkokul 4. sınıf öğrencileri için yazılı sınav saatleri uygulaması sona erecek. 4. sınıf öğrenci notları, öğrenci gelişim dosyalarına göre değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması vesilesiyle bir mesaj yayımladı ve "2023-2024 eğitim-öğretim yılını, eğitim alanında toplumsal bir seferberlik dönemi olarak değerlendirelim." dedi.

İLK ARA TATİL NE ZAMAN?

  Okullarda ilk ara tatil, 13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Birinci dönem, 22 Ocak Cuma günü sona erecek. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından, 5 Şubat'ta ikinci dönem başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

  İkinci ara tatil, 8-12 Nisan tarihlerinde yapılacak. Eğitim-öğretim yılı, 14 Haziran'da sona erecek.  
AdminAdmin