Genel
Giriş Tarihi : 24-04-2024 13:18

Erdoğan'dan Diyarbakır ve Mardin Belediyelerine Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerinde yaşanan ulusal simgelerin dışlanmasına ilişkin olaylara sert tepki gösterdi.

Erdoğan'dan Diyarbakır ve Mardin Belediyelerine Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti yönetimindeki Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerinde yaşanan olaylara dikkat çekti. İstiklal Marşı okunmaması ve Türk bayrağının kaldırılması gibi durumları eleştiren Erdoğan, Türkiye'nin temsil eden değerlere saygısızlık yapıldığını vurguladı.

Erdoğan, İçişleri Bakanlığı'nın bu olayları kapsamlı bir şekilde incelediğini ve hukuki süreçlerin işletileceğini belirtti. Ayrıca, bu tür davranışların Anayasa hükümlerine aykırı olduğunu ve Türkiye'deki her etnik gruptan insanların eşit ve özgür vatandaşlar olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de benzer olaylara sert tepki gösterdiğini ve yapılanların Anayasa'nın gereğini yerine getirmek olduğunu söyledi. Erdoğan, hukuki zeminde cevap verilmesinin sürpriz olmayacağını ve herkesin buna hazır olması gerektiğini dile getirdi.

Mardin ve Diyarbakır'daki belediye meclislerinin açılışında İstiklal Marşı okunmaması ve Türk bayrağının indirilmesi büyük tepki çekti. Diyarbakır Sur Belediyesi'nin mazbata töreninde yaşanan hakaretler nedeniyle soruşturma başlatıldı.
 

AdminAdmin