Eğitim
Giriş Tarihi : 17-03-2024 01:58

Emekçilere Yönelik Müjde: Bayram İkramiyeleri Artıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı"nda yaptığı konuşmada, emeklilere yönelik bayram ikramiyelerinde %50'lik artışın gerçekleşeceğini müjdeledi.

Emekçilere Yönelik Müjde: Bayram İkramiyeleri Artıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Türkiye'nin ve dünyanın yaşadığı zorlu süreçlere dikkat çeken Erdoğan, özellikle Filistin topraklarında ve diğer mazlum coğrafyalarda yaşanan insani trajedilere vurgu yaptı. İftar sevincini paylaşmanın önemine işaret ederken, aynı anda Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan acı gerçeğe de dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında emekçilerin haklarına ve mücadelelerine de değindi. Kendisinin de genç yaşlarda İETT'de işçi olarak çalıştığını hatırlatan Erdoğan, emeğin önemini ve mücadelesini yakından bildiğini vurguladı. Türk tarihindeki emekçi haklarına dair örnekler verirken, geçmişten günümüze emekçilere verilen değere dikkat çekti. Özellikle işçi ücretlerinin adil ve zamanında ödenmesi hususuna vurgu yaparak, tarihten gelen bir geleneğin izlerini sürdürdüklerini belirtti.

Emekçilerin haklarının korunması ve iyileştirilmesi konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadelede ve ekonomik zorluklarla boğuşan dönemlerde dahi emekçilerin yanında olduklarını ifade etti. Bu çerçevede, asgari ücret, memur maaşları ve emekli maaşlarında yapılan artışları dile getirdi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da emeklilere yönelik bayram ikramiyelerinde %50'lik bir artışın gerçekleşeceğini müjdeledi. Ayrıca, Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

Erdoğan, çalışma hayatının önemli bir parçası olan sendikacılığın ve sosyal diyalogun da önemine değindi. Son yıllarda sendikalaşma oranlarında yaşanan artışları memnuniyetle karşıladığını belirterek, sendikal hakların korunması ve geliştirilmesi konusundaki çabalarını dile getirdi. Ancak bu süreçte muhalefetin engellemeleriyle karşılaştıklarını da belirtti.

Son olarak, önümüzdeki dönemde çalışma hayatının geleceğine yönelik Çalışma Meclisi Toplantısı'nı gerçekleştireceklerini ve emekçilerin haklarını daha da genişleteceklerini vurguladı.

 

AdminAdmin