Eğitim
Giriş Tarihi : 24-03-2024 21:44

Ebeveyn-Öğretmen İletişimi Dijitalleşiyor

Millî Eğitim Bakanlığı, ebeveynlerin öğretmen görüşmelerini kolaylaştırmak için dijital bir "okul randevu sistemi" başlattı. Veliler, e-Devlet üzerinden çocuklarının öğretmenleriyle görüşme zamanlarını online olarak ayarlayabilecekler.

Ebeveyn-Öğretmen İletişimi Dijitalleşiyor

Millî Eğitim Bakanlığı, veli-öğretmen görüşmelerini modernize etmek amacıyla "okul randevu sistemi"ni aktifleştirdi. Bakan Yusuf Tekin'in açıklamasının ardından hayata geçirilen bu sistem, velilere öğretmenleriyle dijital ortamda randevu alma imkanı sunuyor.

MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen bu yeni uygulama sayesinde, veliler çocuklarının durumu hakkında öğretmenleriyle görüşme zamanlarını kolayca belirleyebilecekler. Yazılım uzmanları tarafından tasarlanan sistem, öğretmenlerin boş zaman dilimlerine göre randevu alınmasını sağlıyor.

Veli-randevu sistemi, öğretmenlerin müsaitlik durumlarına göre randevuları organize ediyor. Veliler, okulun internet sitesi üzerinden e-Devlet giriş bilgileriyle sisteme erişip, öğretmenlerin uygun saatlerine randevu talebinde bulunabiliyorlar.

Randevu talepleri, velilerin belirlediği zaman dilimlerine göre öğretmenlerin randevu takvimine yerleştiriliyor. Aynı zamanda, veliler sistem üzerinden aktif ve eski randevularını görebilir, gerektiğinde randevularını iptal edebilirler.

Bu yeni dijital adım, ebeveynler ile öğretmenler arasındaki iletişimi güçlendirerek, eğitim sürecinin daha verimli olmasına katkı sağlayacak.

 

AdminAdmin